Vellykket vinsmagning med bobler, tapas og gode historier
Meny Østervrå samlede fredag aften en fyldt sal i Østervrå Kulturhus af vinelskere, som fik en særdeles god oplevelse i selskab med en tidligere Østervrå-dreng Flemming Urth, der øste af sin store viden om vin hen over aftenens otte smagsoplevelser og en lækker tapasanretning.
Aftenens første smagsprøve var ved at blive gjort klar af købmand Allan Jensen og butikkens vinansvarlige Claus Høngaard. Det var en mousserende lille sag, og propperne poppede da også festligt for Allan, mens Claus dosserede passende mængder i de høje champagneglas. Der var tilmeldt 84 deltagere til aftenens vinsmagning med Wine by Urth, og købmanden var godt tilpas med fremmødet. – Vi er så tilfredse med antallet af deltagere, og i det hele taget er vi så glade for, at der bliver bakket godt op om de ting, vi arrangerer, lyder det fra købmanden.
Det var ikke en hr.-hvem-som-helst, der var komme til byen for at gøre os klogere på vinens verden. Indehaveren bag det lille forholdsvist nystartede Wine by Urth er nemlig en tidligere Østervrå-dreng Flemming Urth, som allerede, da han boede i byen, arrangerede flere vinaftener.
Vin har interesseret ham i mange år, og i marts i år besluttede han at starte sit eget firma, efter en kort periode hos et firma, der har specialiseret sig i at arrangere vinsmagning. Det har vist været en rigtig god beslutning, for der har været bud efter den vinkyndige sælger, der i det daglige sælger chokolade for Toms Chokolade. – Vin og chokolade, hvem kan have noget imod den kombination? Griner Flemming.
Wine by Urth er klar til at rykke ud, og kan bookes af foreninger, erhverv og private selskaber. Typisk har Flemming 6-7 forskellige personligt udvalgte vine med til en smagning, og mens aftenens deltagere snuser og smager på de liflige dråber øser Flemming løs af en næsten uudtømmelig viden om vinens herkomst, produktion, lagring, hvad den smager godt til og meget mere. Det hele bliver krydret med små underholdende anekdoter, ofte egne oplevelser fra vinrejser, også denne aften i Østervrå Kulturhus blev vi godt klædt på – suppleret af nyttige slides med informationer.
Flemming indledte optimistisk aftenen uden mikrofon, men erkender også, at han vil få brug for den, som aftenen skrider frem og smagsprøverne glider ned, og den antagelse, havde han helt ret i.
Publikum var særdeles tilfredse med aftenens forløb, og ikke uventet steg stemningen og talelysten gradvis, efterhånden som vi arbejdede os igennem mousserende, hvide og røde vine afsluttet med to forskellige portvine. Flemming fik efterfølgende lejlighed til en masse snak rundt om ved bordene, mens han samlede de mange bestillingssedler ind.
De vinøse smagsprøver blev suppleret af en flot tapasanretning fra Menys delikatesseafdeling, som havde sørget for et fint traktement af forskellig pølse, ost og diverse tilbehør.
Købmand Allan Jensen havde aftenen igennem god opbakning fra et fast team af medarbejdere, som afslutningsvis også fik mange rosende ord med fra deres arbejdsgiver.
Mens de sidste slatter blev omsat, rullede købmanden lidt øl og vand ind, så dem, der havde lyst, lige kunne få skyllet halsen – og så blev der ellers snakket og hygget videre.
ÅB