Meny Østervrå havde succes med deres første vinsmagning
Meny i Østervrå havde fredag aften inviteret til en lille hyggelig vinsmagning, som blev afholdt i butikkens kantine. Knapt 25 deltagere havde meldt sig til det, der blev en næsten familiær aften, hvor der blev snakket på kryds og tværs om vinen og sikkert også om meget andet. Nogle kendte hinanden rigtig godt, flere var i familie med hinanden og andre fik helt nye bekendtskaber.
Det var en særdeles tilfreds købmand Allan Jensen, som dagen derpå kunne se tilbage på et vellykket arrangement. – Vi er ovenud tilfredse med aftenens forløb og utroligt glade for den store opbakning og det høje humør, lyder det fra købmanden.
Ved ankomsten blev der hilst pænt med hånd hele vejen rundt og snakken gik stille og roligt, men den blev snart afløst af en lidt mere livlig samtale, efterhånden som der blev smagt på aftenens produkter. Den god stemning gav efterhånden også Claus Høngaard lidt udfordringer, men det lykkedes for ham at introducerede de enkelte vine, og også at supplere med lidt gode tips til, hvordan du smager på en vin. Det gælder nemlig om at tage et godt kig på indholdet, dufte til det og slynge vinen rundt for at se gardinerne – først derefter kan du sætte glasset til munden.
Glasset har også stor betydning for, hvilket udbytte du får af en vin, og her findes der ifølge Claus nærmest et vinglas til alle slags vine.
Den dynamiske trio
Aftenen blev effektivt gennemført af en særdeles dynamisk trio bestående af Claus Høngaard, Solveig Jensen og købmanden himself Allan Jensen. De havde delt opgaverne godt imellem sig, hvor Solveig stod for traktementet på tallerknerne, Claus sørgede for at føre os godt igennem de forskellige vine, og Allan havde tjansen med at byde velkommen, og rollen som hyggelig vært. Tilsammen supplerede de hinanden undervejs med at skænke i glassene, servicerede og hyggede om deltagerne – alt sammen i en rolig og meget uformel atmosfære.
I alt blev der smagt på ni forskellige vine, som vi indledte med et glas velkomstbobler, og på bordene stod to forskellige rosévine klar til mødet med deltagernes smagsløg. Solveig og hendes team havde sørget for et fint traktement. Først lidt fisk til den efterfølgende hvidvin, og herefter en lækker tapastallerken til rødvinen suppleret med diverse skåle af snacks på bordet.
En oversigt med aftenens vine gav deltagerne mulighed for at afgive bestilling på de smagte vine til en særlig fordelagtig pris, og det var der rigtig mange, der benyttede lejligheden til. En ekstra finte var lagt ind med en fin vinpræmie, der blev udtrukket blandt alle de afleverede bestillinger.
Sluttidspunktet skred en lille smule, og mange opfordrede til at gentage den succesfuld aften, og der er håb. – Inden vi gik hjem brugte vi lige lidt tid på at evaluere aftenens forløb, og er enige om, at det ikke bliver sidste gang vi holder vinaften, lover Allan. Så mens vi venter, kan vi jo tage en snak med Claus, når han næsten hver fredag står klar i Meny Østervrås vinafdeling med et særligt tilbud og gode råd.
ÅB