Mangel på arbejdskraft ændrer åbningstiden hos Østervrå Bageri
Mangel på faguddannet personale fører til drastisk beslutning i Østervrå Bageri. Østervrå Bageri reducerer åbningstiden på grund af manglende personale.
Bagerparret Helle og Henrik Petersen reducerer åbningstiderne i Østervrå Bageri. En stor, tung og velovervejet beslutning, som kommer efter længere tids forgæves søgen efter faguddannet personale. De nye tider betyder, at butikken fra den 7. og 8. april, og fremover, vil holde lukket søndag og mandag.
Ejerne af Østervrå Bageri har forgæves søgt efter faguddannet personale i meget lang tid, men ikke været heldig at få ansøgere, der var kvalificerede nok. I den mellemliggende periode har de selv forsøgt at få enderne til at nå sammen, men nu er kræfterne ved at være brugt op. – Henrik har i meget lang tid arbejdet 14-16 timer 12 dage i træk, og de to dage han har fri, bruger han til at hvile ud og komme ovenpå igen, fortæller Helle Petersen, der selv arbejdsmæssigt er udfordret efter en arbejdsskade.
En uholdbar situation, som det sidste halve år har fået parret til at veje for og imod. Den mest drastiske var helt at lukke, men i fællesskab er de nået frem til et kompromis, som betyder to ugentlige lukkedage – søndag og mandag. – Det er en meget stor og tung beslutning for os, men også taget efter moden overvejelse, og det blev hensynet til privatliv og helbred, der kommer i første række, forklarer Helle og Henrik og fortsætter. Vores privatliv hænger simpelthen ikke sammen længere, og vi må erkende, at vi har brug for at holde fri, så vi kan få ladet batterierne op.
Nye tider
De nye åbningstider træder i kraft den første weekend efter påske – søndag den 7. april og mandag den 8. april, derudover vil der også være ferielukket til sommer.
Vi ved godt, at mange bliver trætte af vores beslutning, og vi er også selv virkelig kede af, at skulle tage dette skridt, men vi er kommet frem til, at det er for dyr en pris at betale, når vi giver køb på lidt frihed og måske på længere sigt også vores helbred, vi bliver jo heller ikke yngre, lyder det med et lille skævt smil.
Helle og Henrik har drevet Østervrå Bageri i 34 år, og det vil de gerne fortsætte med nogle år endnu. – Vi er glade for vores virksomhed, og sætter en ære i at stå op hver dag og lavet et godt stykke arbejde, understreger de begge, selv om Henrik ikke er afvisende overfor tanken om at lade bageriet gå videre til yngre kræfter.
Lige nu ser parret frem til at kunne få et par ugentlige fridage, og hvis de får ansat en bagersvend, så er de klar til igen at holde åbent alle ugens dage.
ÅB